Декоративен фонтан

Декоративен фонтан
Искряща форма, звук и игра на светлината. Фонтанът завладява вниманието ни като разкошна и оживяваща част на пространството. Появили са се още по времето на Вавилон във висящите Градини на Семирамида. Освежавали са и Градините на средиземноморския бряг още в древността. Днес съществуват многобройни негови разновидности. Като се започне от малки декоративни фонтанчета за бюрото в офиса и се стигне до огромните гейзери в езера.
Това е великолепен елемент в оформянето на едно пространство и си струва да се замислим дали имаме възможността и условията да си го позволим.

Фонтанът в езерото раздвижва водата и я обогатява с кислород, а това е чудесно за рибки и повечето растения. Трябва да се знае обаче, че имаме ли и водни лилии, тях вече не можем да ги съчетаем тъй като тези прекрасни водни растения предпочитат спокойните води и само там могат да предлагат красотата си.

Ценно е да разгледаме, какво се предлага на пазара, тъй като изборът наистина вече е голям и всеки ще може да има най-доброто за себе си. Възможно е да се закупят цели комплекти с декоративни форми или басейни включващи съответно помпа и различни видове струйници. От своя страна пък струйниците могат да се нагласят в най-разнообразни форми.

Декоративен фонтан 
Навлизат много ефектните фонтани, които изливат водите си не в басейн с вода, а върху декоративно подредени камъчета. Това всъщност е едно хитроумно събиране на водата, която се прецежда, между камъните в специален контейнер, в който е разположена и помпата за фонтана.

Декоративен Фонтан

Където и да бъде поставен един фонтан, той винаги ще е акцент сред заобикалящата го среда. Важно е да решите какъв фонтан ще желаете, да съобразите размерите и пропорциите му спрямо мястото, където ще бъде разположен. Да обмислите въздействието му. Нека е достатъчно голям, за да се забелязва и достатъчно малък, за да се приюти в даденото му пространство.