Мартин Р. Варсано


Мартин ВарсаноПоявих се на земята на 5 юли 1976г.

С трите си планети в Рак съм изключителен воден повелител, а Марс в Лъв не позволява огънят да гасне в мен.
Зеленият дракон, който съм според китайския календар, потвърждава силата ми да усещам и разбирам живата материя.

Сериозната си трудова кариера започнах след отбиване на военна служба през 1997 г. в една от най-големите за тогава фирми,
занимаващи се с производство и търговия на декоративни риби, като работник по развъждане и отглеждане.


Година по-късно се освобождава място в Ботаническата Градина към Софийския Университет и аз го заех. Там прекарах пет години, като през това време се записах да следвам специалността география и биология.
По това време режим на ток и вода, съкратен бюджет и работни места, правят най-трудните години за Ботаническата Градина.

И тук с гордост мога да спомена, че благодарение на мен, колекциите от редки видове оцеляваха. Както и че успявах да ги обогатя и изградя няколко изключителни къта, въпреки, че не бях на ръководна длъжност.

Мартин Варсано

2004 г. напуснах Ботаническата Градина и започнах да работя за различни работодатели като поддръжка сгради, озеленяване, строителство и др.


Биляна Малинова

По това време се запознах с ланд. арх. Биляна Малинова и започнахме заедно да работим в сферата на проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи.

 

 

 

 


С помощ на роднини, приятели, колеги и сътрудници успяваме да наложим имената си и да станем едни от лидерите в озеленяването.

2009 г. регистрирахме и Дъх на Градина ЕООД
С което станах собственик и управител на водеща фирма за ландшафтна архитектура и озеленяване. Направихме много проекти, изградихме десетки Градини. Ще правим и за напред.
Обичам си работата!

Творецът на вашата Градина.

Баща на две деца, природозащитник, дивак.